Pan American Open judo - Benjamin Harmegnies pakt brons in Buenos Aires

Judoka Benjamin Harmegnies (IJF-52) heeft zondag op de Panamerican Open van Buenos Aires in Argentinië de bronzen medaille veroverd in de categorie +100kg. De 25-jarige Harmegnies versloeg de Mexicaan Jose Cuevas (IJF-47) met ippon. In de klasse tot 70 kilogram bij de vrouwen behaalde Roxane Taeymans (IJF-37) een vijfde plaats, Lola Mansour (IJF-44) werd zevende. Harmegnies begon de Panamerican Open van Buenos Aires met een ipponzege tegen de Hondurese veteraan Ramon Pileta (IJF-62). In de kwartfinale nam hij de maat van de Rus Renat Saidov (IJF-9), die zich vorige week op de Panamerican Open van Lima noch te sterk toonde voor Harmegnies. In de halve finale tegen de Est Juhan Mettis (IJF-41) moest onze landgenoot eerst twee yuko's incasseren en nadien ook nog een ippon. De kamp voor brons rondde Harmegnies af na 2:29 door een ippon te scoren.

Bij de vrouwen opende Taeymans met een overwinning tegen de Hondurese Dunia Santo (IJF-136). Nadien moest ze het onderspit delven tegen de Russin Irina Gazieva (IJF-33). In de herkansing legde Taeymans de Nieuw-Zeelandse Moira De Villiers (IJF-21) over de knie, maar in haar kamp voor brons moest Taeymans na een yuko de zege laten aan Maria Perez (IJF-41) uit Puerto Rico.

Mansour toonde zich in haar eerste kamp tegen de Luxemburgse Lynn Mossong (IJF-53) zegezeker, maar moest daarna haar meerdere erkennen in de Cubaanse Onix Cortes Aldama (IJF-28) en de Ecuadoriaanse Vanessa Chala (IJF-30) in de herkansing.

.

bron: Belga