Pakkende actie van Thierry Henry: voetballegende knielt exact 8 minuten en 46 seconden (video)

Pakkende actie van Thierry Henry: voetballegende knielt exact 8 minuten en 46 seconden (video)

Thierry Henry, coach bij MLS-team Montréal Impact, heeft 8 minuten en 46 seconden geknield bij het begin van de wedstrijd tegen New England Revolution, als statement tegen racisme en als eerbetoon aan de door politiegeweld overleden Amerikaan George Floyd. De voormalige Franse international en assistent-bondscoach van de Rode Duivels, die aanvankelijk ook zijn rechterarm met een gebalde vuist in de lucht hield, droeg een zwart T-shirt met daarop de tekst 'Black Lives Matter'.

Golf van protest

De 46-jarige Floyd overleed op 25 mei in Minneapolis nadat een politieagent zijn knie 8 minuten en 46 seconden in de nek van Floyd had geplant toen die geboeid op de grond lag. Zijn tragische dood ontlokte een golf van protest tegen racisme en politiegeweld over de hele wereld.

Montréal Impact verloor met 1-0 van New England Revolution. De Argentijn Gustavo Bou scoorde vlak na de pauze.

Toernooi in Disney World

De Noord-Amerikaanse Major League Soccer werd woensdag hervat nadat de competitie in maart na twee speeldagen werd stopgezet vanwege de coronacrisis. Na bijna vier maanden is er nu een hervatting in Disney World met het minitoernooi MLS is Back, waarin na een groepsfase met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt. De resultaten uit de groepsfase tellen mee voor de reguliere competitie.

Thierry Henry took a knee for the first 8 minutes and 46 seconds of tonight's game in memory of George Floyd. pic.twitter.com/3n025jVeL5

— TSN (@TSN_Sports) July 10, 2020

Thierry Henry took the knee for the first 8 minutes and 46 seconds of Montreal Impact's game.

He knows.

He understands.

It's our fight.pic.twitter.com/eqVhccBVFw

— Gilles (@_Grimanditweets) July 10, 2020

8 minutes et 46 secondes.

A powerful tribute to #BlackLivesMatter from @ThierryHenry.#IMFC pic.twitter.com/tE8Rq0f3Y1

— Impact de Montréal (@impactmontreal) July 10, 2020