Pakje saus uit 1998 geveild voor 15.000 dollar

Pakje saus uit 1998 geveild voor 15.000 dollar

Saus is meestal geen verzamelstuk, maar mogelijk is dit een uitzondering. Het pakje uit 1998 is een beperkte oplage. die enkel bij McDonald's verkrijgbaar was om reclame te maken voor de film 'Mulan'.

De nieuwe interesse voor de Szechuan dipsaus heeft niets te maken met de komende live-action versie van de Disney film. De smaakmaker is opnieuw in opspraak gekomen door de première van het derde seizoen van animatieserie 'Rick & Morty'. Een van de hoofdpersonage geeft daarin aan dat het zijn levensdoel is om het promotieartikel uit de jaren 90 te verwerven.

Dat heeft blijkbaar lucratieve gevolgen voor mensen die toevallig een pakje twintig jaar hebben bijgehouden. Of zoals de verkoper er eentje terugvinden.

"Ik had een erg oude wagen gekocht. Toen ik die aan het poetsen was, vond ik het zakje. Nadat ik de aflevering van 'Rick & Morty' had gezien, ging ik online om te zien of het iets waard is. Blijkbaar wel. Ik hoop dat iemand deze gore, twintigjarige saus wil opeten. Ik zou het liever niet aan een verzamelaar verkopen", aldus de verkoper op eBay.

Vraag naar de dressing is er wel degelijk. Een onlinepetitie haalde al meer dan 36.000 handtekeningen op. McDonald's liet aan USA Today al weten dat het bedrijf niets uitsluit en luistert naar de wensen van klanten.