Pakistaanse politicus gelooft dat vrouwen in spijkerbroek aardbevingen veroorzaken

Pakistaanse politicus gelooft dat vrouwen in spijkerbroek aardbevingen veroorzaken

Tijdens een persconferentie in een lokaal hotel in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad vroeg de Pakistaanse politicus Maulana Fazlur Rehman het leger om een militaire actie te starten tegen vrouwen die spijkerbroeken dragen in Pakistan. Volgens de man is die onzedigheid de oorzaak van aardbevingen, inflaties en andere soorten rampen.

Hij beweerde verder dat een vrouw die niet van kop tot teen bedekt is een wandelend massavernietigingswapen is voor de staat en dat Pakistan veel te veel van zo'n "nucleaire raketten" heeft in de grote steden. Rehman gelooft dat als vrouwen zich in zakken zouden hullen en veel binnenshuis zouden blijven, de taliban dan geen aanvallen meer zou plannen op Pakistan.

Verder ging het hoofd van de islamitische partij JUI-F over tot concrete oplossingen voor het probleem. Hij zei dat de echte vijand van Pakistan - de vrouwen die jeans dragen - moeten uitgeschakeld worden en riep de Pakistaanse premier en het leger op om de oorlog te verklaren tegen de onzedige vrouw.

Het is niet de eerste keer dat er iemand beweert dat vrouwen bepaalde rechten moeten ontzegd worden. In augustus 2014 stelde de Khap Panchayat, een dorpsrechtbank, een verbod in op vrouwen die jeans droegen en ongetrouwde vrouwen die een mobiele telefoon hadden. Deze vrouwen zouden zelf verantwoordelijk zijn voor verkrachtingen.