Paars-wit stapt naar het BAS tegen match achter gesloten deuren

Paars-wit stapt naar het BAS tegen match achter gesloten deuren

Zoals verwacht tekent RSC Anderlecht beroep aan tegen de sanctie die de Brusselaars vandaag werd opgelegd door de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Paars-wit maakt de zaak aanhangig bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), zo bevestigde de recordkampioen in een communiqué. Een boete van in totaal 6.000 euro, waarvan 1.000 uit een voorwaardelijke straf, de 5-0 forfaitnederlaag, een verplichte sensibiliseringscampagne en op de koop toe ook nog een match achter gesloten deuren. De gevolgen van de definitief gestaakte Clasico van 12 april op het veld van Standard zijn immens voor RSCA. Nochtans had huisadvocaat Luc Deleu uitgelegd aan de drie zetelende rechters dat de boosdoeners niet eens eigen supporters waren.

Paars-wit kon alle straffen aanvaarden, maar niet de match achter gesloten deuren. Daardoor zouden de Brusselaars bij de start van het nieuwe seizoen ruim 1,2 miljoen euro in rook zien opgaan. RSC Anderlecht besliste dan ook in beroep te gaan en de zaak aanhangig te maken bij het BAS. "Gezien de zware inspanningen die RSC Anderlecht levert om de veiligheid te garanderen tijdens wedstrijden, gaat de club in beroep tegen de wedstrijd achter gesloten deuren", klinkt het in een persbericht.

RSC Anderlecht voelt zich gesterkt door een recente uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) in 2017. De laatste Belgische wedstrijd die definitief gestaakt werd, was immers de Waalse derby tussen Charleroi en Standard op 4 december 2016. De clash in het Stade du Pays werd toen stilgelegd bij een 1-3 voorsprong voor Standard en nooit meer verder afgewerkt. Geen van beide clubs kreeg punten, omdat beide clubs verantwoordelijk werden gehouden voor de incidenten. In eerste aanleg kreeg Standard ook twee matchen achter gesloten deuren opgelegd, maar die werden via het BAS geschrapt.

bron: Belga