Ovulerende vrouw verraadt zichzelf

Ovulerende vrouw verraadt zichzelf

Aan 60 getrouwde vrouwen werden foto's getoond van andere vrouwen. Sommigen ovuleerden op het moment dat de foto getrokken werd, anderen niet. Dan werd aan de 60 vrouwen gevraagd of ze zouden willen dat hun man bevriend zou worden met de vrouw op de foto. Opmerkelijk: de getrouwde vrouwen zagen over het algemeen geen vriendschap zitten tussen hun man en de ovulerende vrouwen.

Buiten het feit dat vrouwen hun mannen het liefst weg houden bij andere ovulerende vrouwen, wist het onderzoek ons ook te vertellen dat vrouwen tactieken gebruiken om andere ovulerende vrouwen op afstand te houden. Zo zouden ze meer seksuele interesse tonen in hun partner wanneer een ovulerende vrouw in de buurt is, ongeacht haar uiterlijk.

Man

Eerder onderzoek leerde ons al dat een man zich meer aangetrokken voelt tot een vrouw die ovuleert. Een man zou veranderingen waarnemen in het gezicht en in de geur van zijn vrouw. Het gezicht zou meer stralen en de lichaamsgeur zou sterker worden, waardoor een man haar sneller als aantrekklijk zal beschouwen.