Overwegend droog met opklaringen

Het blijft deze namiddag overwegend droog met mooie opklaringen. Later in de namiddag schuift hoge bewolking over het land vanaf het westen. De maxima liggen tussen 16 graden in Hoog-België en 21 graden in de Kempen, zo meldt het KMI. 's Avonds en 's nachts is het vaak zwaarbewolkt en kunnen er vooral in de gebieden nabij de Franse grens enkele buien vallen. De minima liggen tussen 7 graden in sommige Ardense valleien en 14 graden aan zee.

Morgenochtend is er veel bewolking met mogelijk enkele buitjes langs de Franse grens. In de namiddag wordt het droog met meer en meer opklaringen. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 21 of 22 graden in de Kempen. Tijdens de nacht van morgen op zaterdag wordt het rustig en klaart het uit. De temperaturen zakken tussen 5 graden op sommige plaatsen in de Ardennen en 11 of 12 graden aan zee bij een zwakke oostelijke wind. Hier en daar kan er zich nevel of mist vormen.

Zaterdag wordt het, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, droog en zonnig met in de namiddag vorming van stapelwolken. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden. Zondag is het droog en licht of gedeeltelijk bewolkt met maxima van 19 tot 24 graden.

Maandag begint de dag droog met brede opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en kan er vooral in het oosten van het land een bui vallen, eventueel met een donderslag. De maxima liggen tussen 21 en 25 graden. Dinsdag bepaalt een storing boven het westen van Duitsland ons weer en kunnen er ook bij ons enkele buien tot ontwikkeling komen, in het oosten van het land mogelijk met onweer. Het is vrij zacht met temperaturen tot 23 graden.

Woensdag en donderdag is het over het algemeen gedeeltelijk bewolkt en droog, al is een enkele bui niet geheel uitgesloten. De maxima liggen rond 22 of 23 graden in het centrum van het land.

bron: Belga