Overlegcomité houdt om 9.00 uur persconferentie over nieuwe coronamaatregelen

Om 9.00 uur vrijdagochtend houdt het Overlegcomité van de federale regering en de deelstaatregeringen een persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen. Dat meldt het kabinet van premier Alexander De Croo. De vergadering van het Overlegcomité was iets na middernacht afgelopen.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

In verschillende media zijn intussen al enkele coronamaatregelen gelekt. Zo zouden er opnieuw geen toeschouwers meer toegelaten worden bij professionele sportwedstrijden en worden in theaters en bioscopen nooit meer dan 200 toeschouwers toegelaten. De maatregelen zouden onmiddellijk ingaan en voor vier weken gelden.

"Geen lockdown"

"We gaan een aantal bijsturingen doen op basis van wat vorige week beslist is. Daarnaast denk ik dat we standvastigheid moeten tonen, en niet constant moeten veranderen van strategie", klonk het donderdag bij De Croo. "Er zijn beslissingen genomen die duidelijk zijn, die gemakkelijk te handhaven zijn. Laten we er vertrouwen in hebben dat de maatregelen die genomen zijn, de juiste zijn." Een volledige lockdown komt er nog niet meteen. "Iedereen is zich ervan bewust dat als je beslissingen neemt, je de uitkomst daarvan niet de dag erna ziet", antwoordde De Croo op vragen van zowat alle fracties in de Kamer.