Overleg tussen vakbonden gevangenissen en minister Geens levert geen akkoord op

Overleg tussen vakbonden gevangenissen en minister Geens levert geen akkoord op

Het overleg tussen de gevangenisbonden en minister van Justitie Koen Geens heeft geen akkoord opgeleverd. Dat hebben de vakbonden ACOD en ACV na afloop van het onderhoud verklaard. De gesprekken zullen komende dinsdag worden voortgezet, klinkt het ook bij ACOD, dat actie zal blijven voeren in de gevangenissen. De vakbonden ACV openbare diensten, CSC Services Publics en ACOD-CGSP AMiO voeren sinds dinsdag acties om te protesteren tegen het voornemen van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) om een gegarandeerde dienstverlening in de gevangenissen in te voeren. Daarnaast zijn de vakbonden ook niet te spreken over enkele aanpassingen in het personeelsstatuut dat de minister wil doorvoeren.

De minister en de bonden zaten vanmiddag samen om het dossier te bespreken, maar dat heeft geen resultaat voortgebracht. "Het overleg heeft niet echt iets opgeleverd", zegt Gino Hoppe van de socialistische bond ACOD.

Dinsdagmiddag om 13.00 uur vindt opnieuw overleg plaats op het kabinet van minister Geens. ACOD zal de acties zeker tot dan blijven voortzetten, zegt Hoppe.

bron: Belga