Overdracht van bezittingen Johnny Hallyday naar de VS vertraagd

Overdracht van bezittingen Johnny Hallyday naar de VS vertraagd

Een rechtbank in de Amerikaanse Staat Californië die gisteren besliste om de bezittingen van de Frans-Belgische oerrocker Johnny Hallyday naar Amerikaanse bodem over te brengen, heeft extra informatie gevraagd over het Franse erfrecht en stelt de zitting uit tot 30 april. Dat melden gerechtelijke bronnen vandaag. "Het hof van Los Angeles heeft de uitspraak uitgesteld tot er meer helderheid is over het Franse successierecht." Dat bevestigt een bron die het dossier volgt. De advocaten van Laura Smet en David Hallyday, de oudste kinderen van de overleden zanger, stellen de bevoegdheid van het Amerikaanse gerecht in vraag.

Al meer dan een jaar zijn Laura en David in een complexe juridische strijd verwikkeld met Laeticia Hallyday, de weduwe van de zanger. Laeticia is volgens het Californische gerecht de enige erfgename van de zanger, samen met de twee dochters die ze met Johnny adopteerde, Jade en Joy. Laura en David gaan niet akkoord en willen dat het proces over de erfenis voor het Franse gerecht doorgaat.

Het proces is nog ingewikkelder gemaakt door een fonds dat Johnny voor zijn dood oprichtte en dat uitsluitend in het voordeel van Laeticia is opgericht. Sinds het begin van het proces probeerde Laeticia Hallyday de bezittingen van haar overleden man naar het fonds over te schrijven. "Maar de overschrijving van die bedragen is in één richting mogelijk en onomkeerbaar", zegt de advocaat van David Hallyday, Pierre-Jean Douvier.

Laura en David hebben via het Franse gerecht al vastgoed kunnen blokkeren en een deel van de auteursrechten, om te voorkomen dat alles in het fonds eindigt. De zanger en acteur Johnny Hallyday is geboren in Frankrijk als kind van de Belg Léon Smet en de Française Huguette Clerc. Hij overleed op 5 december 2017.

bron: Belga