Oudste parkwachter van Verenigde Staten (94) opnieuw aan de slag

Oudste parkwachter van Verenigde Staten (94) opnieuw aan de slag

Age is just a number voor Betty Reid Soskin. De 94-jarige Amerikaanse geeft al tien jaar rondleidingen in het Rosie the Riveter/World War II Home Front National Historical Park aan de Baai van San Francisco. Het leventje van een gepensioneerde zint haar niet en volgens de BBC heeft ze nood aan "een routineus leven".

Die routine werd enkele weken geleden doorbroken, toen een inbreker de kwieke negentiger een klap verkocht voordat hij ervandoor ging met haar gsm, haar laptop en enkele juwelen, waaronder een munt die ze kreeg van president Obama in het Witte Huis. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft al laten weten dat ze een nieuwe munt zal krijgen.

Soskin liet zich niet uit haar lood slaan, al nam de parkwachter wel twee weken vakantie om haar verwondingen te laten genezen. "Ik wou niet dat iemand me met een blauw oog op Youtube zou zetten", aldus Soskin bij een lokale zender van NBC.

Haar collega's waren duidelijk dolgelukkig om haar opnieuw op het werk te mogen verwelkomen. Zo zamelden ze in samenwerking met enkele inwoners 50.000 dollar (45.000 euro) in om de gestolen goederen te vergoeden en om een documentaire van haar leven te bekostigen.

Betty Soskin returned to work today. The media was present as well as many co-workers and friends sharing hugs. pic.twitter.com/LNkydO2RJ7

— Rosie Riveter NHP (@RosieRiveterNPS) 12 juli 2016

Foto AFP / Getty / J. Sullivan