Ouders moeten naar sportieve opvang

Ouders moeten naar sportieve opvang

Voor ouders die hun kinderen van de ene hobby naar de andere moeten vervoeren, is het niet gemakkelijk om tijd vrij te maken om zelf te sporten. Zo slaagt bijna 60% van de Vlaamse gezinnen er niet in de norm van een halfuur sporten per dag te halen. Toch sport in 95% van de gezinnen minstens één gezinslid. Die persoon is de perfecte ambassadeur om de andere leden van het gezin aan het bewegen te krijgen.

Weg uit kantine

In Maldegem hebben ze dat goed begrepen. In plaats van aan de zijlijn te blijven staan of in de kantine te zitten tijdens de training van zoon- of dochterlief, krijgen de ouders daar de kans om zelf te sporten. In Dilbeek gebeurt dan weer het omgekeerde. Daar wordt een sportief aanbod voorzien voor kinderen terwijl hun ouders sporten.

Inspiratie

Muyters is helemaal gewonnen voor het idee en heeft zijn diensten laten uitzoeken hoe het kan dienen als inspiratie voor andere sportclubs. Sport Vlaanderen ging samen met Gezinssport Vlaanderen op zoek naar goeie praktijkvoorbeelden. Die werden gebundeld in een brochure die andere clubs als leidraad kunnen gebruiken.