Ouders Merel De Prins reageren diep teleurgesteld op beslissing SURB

door
Belga
Leestijd 2 min.

De ouders van Merel De Prins, het meisje dat in oktober 2015 werd doodgereden in Vilvoorde, reageren diep teleurgesteld op de beslissing van de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank. Die heeft Muhammed Aytekin, de man die Merel doodreed, onder elektronisch toezicht geplaatst. De 23-jarige Aytekin werd in januari 2017 veroordeeld tot een effectieve celstraf van 5 jaar, een boete van 6.000 euro en een levenslang rijverbod. Volgens de SURB is de man voldoende tot inkeer gekomen maar de ouders geloven dat niet. "Vijf jaar is vijf jaar", zei moeder Peggy Muyldermans. "Ik dacht dat hier een voorbeeld zou gesteld worden maar blijkbaar is dat niet het geval. Ik geloof niet dat hij spijt heeft of dat hij nooit meer zal rijden. Dat is allemaal in scène gezet. Hij komt hier opnieuw naar voor als het grootste slachtoffer, terwijl wij Merel voor altijd kwijt zijn."

"Hij heeft al herhaaldelijk bewezen dat hij zich niet aan regels en voorwaarden kan houden", zei de vader. "Waarom zou hij dat nu wel doen. Hij heeft wel in een gesprek met ons gezegd dat hij spijt had maar hij durfde ons toen niet in de ogen kijken. Ik geloof dat dan ook niet. Onze ergste vrees is dat er opnieuw iets zal gebeuren."

Aytekins advocaat, meester Dimitri de Béco, was wel tevreden over de beslissing van de SURB. "De strafuitvoeringsrechtbank heeft alle garanties en voorwaarden opgelegd die wij zelf ook hadden voorgesteld. Ik geloof ook dat mijn cliënt niet meer met de wagen zal rijden, hij is enorm geëvolueerd in de gevangenis. Hij is zich echt bewust van het leed dat hij heeft aangericht, dit is niet meer de Aytekin van drie jaar geleden."

bron: Belga