Ouders Maddie McCann reageren op doorbraak: "We blijven hopen dat ze nog in leven is"

Ouders Maddie McCann reageren op doorbraak: "We blijven hopen dat ze nog in leven is"

Woensdag raakte bekend dat er een doorbraak is in de verdwijningszaak rond Maddie McCann, de Britse peuter die dertien jaar geleden verdween uit een vakantiewoning in het Portugese Praia da Luz. Een 43-jarige Duitser wordt aangeduid als nieuwe verdachte. De man zit momenteel in een Duitse gevangenis voor verkrachting.

Verdachte gespot vlak voor verdwijning

Volgens de speurders zou de verdachte in 2007 in Praia da Luz gewoond hebben en werd hij een uur voor Maddie's verdwijning gespot in het resort. Rond datzelfde tijdstip zou hij een half uur gebeld hebben met een Portugees nummer. Ook zou hij later in een internetchatroom tegen iemand over Maddie gesproken hebben.

Oproep tot getuigen

De Duitse politie doet nu een oproep tot getuigen om de nieuwe ontwikkelingen verder uit te werken en looft 10.000 euro uit voor de gouden tip. De man is blank, was in 2007 dertig jaar oud, maar zag er eerder als een 25-jarige uit. Hij had kort blond haar, is 1,80 meter lang en had toen een slank postuur.

Hoop niet opgegeven

De ouders van Maddie, Kate en Gerry McCann, hebben intussen in een schriftelijke mededeling gereageerd op de grote doorbraak. “We willen de betrokken politiediensten graag bedanken voor hun aanhoudende inspanningen om Maddie te vinden. Het enige wat we willen is haar vinden, de waarheid achterhalen en de verantwoordelijken voor het gerecht brengen. We zullen nooit de hoop opgeven om Madeleine levend terug te vinden. Maar wat het ook wordt, we moeten het weten om vrede te vinden”, klonk het.

AFP / Leon Neal