Ouders krijgen brief van dochter die verdween in de tsunami

Ouders krijgen brief van dochter die verdween in de tsunami

In Japan heeft een koppel een brief gekregen van hun dochter. Ze was één van de vele slachtoffers van de tsunami in Japan. Ze schreef de brief op 10 januari in 2004 in het museum Meiji-Mura. Dat museum heeft een dienst waarbij bezoekers een brief naar hun naasten kunnen schrijven. Die brief wordt 10 jaar later dan opgestuurd.

"Papa, mama, als je deze brief ontvangt, ben ik benieuwd of je al kleinkinderen hebt?" Drie jaar na de tsunami die hun oude dochter die nu 26 jaar zou zijn, wegvaagde, hebben de ouders het bericht ontvangen dat ze daar had geschreven ... maar dan 10 jaar eerder. "Misschien ben ik getrouwd en heb ik een kind, maar ... wat als ik nog alleen zou zijn?" vervolgt de brief.

De vader van 59, wiens naam niet wordt onthuld, kon zijn ogen niet geloven toen hij de schrijfstijl van zijn dochter herkende. Ze werkte op 11 maart 2011  als interim in de stad Otsuchi, in Iwate. Toen de tsunami op de kust insloeg, was ze op het stadhuis. Dat werd weggeveegd door de golf. Haar lichaam is nooit gevonden.

De ouders zijn weer aan het werk in hun woonplaats Otsuchi, waar ze waarschijnlijk gedood werd door de tsunami. Misschien kunnen ze wat troost halen uit de laatste woorden in de brief: "Mam, pap, jullie hebben zoveel voor mij gedaan. Nu is het mijn beurt om te zorgen voor jullie."