Ouders 4-jarig meisje geloven nu toch dat ze niet aangerand werd

Ouders 4-jarig meisje geloven nu toch dat ze niet aangerand werd

De ouders van een vierjarige kleuter van de gemeenteschool nr. 1 in Schaarbeek geloven nu toch de versie van het Brussels parket, die stelt dat hun kind niet aangerand werd. Dat heeft hun advocaat Stéphane Jans aan verschillende media laten weten. Op basis van de bevindingen van medische experts liet het parket eerder deze week weten dat de bloedsporen in de slip van het meisje veroorzaakt werden door een infectie. De ouders van de kleuter vroegen om de medische experts te ontmoeten. Ze geloofden de mededeling van het Brussels parket niet. Nu scharen ze zich toch achter de conclusies.

Boze ouders verzamelden begin deze week aan de school. Ze vreesden dat het kind misbruikt was. Maar ook na de mededeling van het parket geraakten de gemoederen niet bedaard. Er sneuvelden ramen, en twee personen werden opgepakt. Bernard Clerfayt, burgemeester van Schaarbeek, besloot om de school voor de rest van de week te sluiten.

Deze namiddag is er in principe een vergadering om de heropening van de Schaarbeekse school komende maandag te bespreken, zo meldde de kabinetschef van Clerfayt. Bedoeling is dat die in de beste omstandigheden kan plaatsvinden.

De gemeentediensten en het schoolbestuur nemen deel aan de vergadering. Ook het werk dat de komende weken nog moet gebeuren om de relaties tussen schoolpersoneel, ouders van de leerlingen, en buurtbewoners te kalmeren, zal aan bod komen.

bron: Belga