Oud-voetballer van Sporting Charleroi overleden, volgens familie na agressie

Voormalig Sporting Charleroi-speler Bobby Böhmer is vannacht op 74-jarige leeftijd overleden in het ziekenhuis van Lodelinsart (Charleroi). Dat bevestigt Yves Delprat, een vriend van de man, aan Belga na berichten in de Waalse pers. De man was afgelopen zaterdag aangevallen pal aan zijn flatgebouw, waarbij hij slagen incasseerde. Het parket van Charleroi is wel nog niet op de hoogte gesteld van de feiten, maar waarschijnlijk zal er een autopsie komen. Böhmer speelde van 1970 tot 1978 bij de Zebra's en speelde nadien nog bij stadsgenoot Olympic Charleroi. Afgelopen zaterdag kreeg hij het in zijn wijk aan de stok met twee personen. De man vertelde aan zijn naasten dat hij geslagen werd met een baseballknuppel.

Volgens vrienden van het slachtoffer ging zijn toestand er gisterochtend snel op achteruit. "Dinsdag belde hij met de vraag om medicijnen te brengen, omdat hij pijn had. Donderdag voelde hij zich niet goed en werd hij naar het ziekenhuis Marie Curie in Lodelinsart gebracht", zeggen Gil Zorzan en Yves Delprat, beiden al lang bevriend met Böhmer.

Volgens familie en vrienden zou hij overleden zijn aan de verwondingen die hij opgelopen had bij de aanval zaterdag. Er is een klacht ingediend bij het parket van Charleroi.

Het parket is evenwel nog niet officieel op de hoogte van een klacht. "We zijn nog niet op de hoogte gebracht van de feiten en er is nog geen dossier geopend", klinkt het. "Er zal waarschijnlijk een autopsie volgen. Nadien kunnen we de zaak onderzoeken om de omstandigheden van het overlijden te achterhalen."

bron: Belga