Oubollige tatoeages winnen aan populariteit

Oubollige tatoeages winnen aan populariteit

Onder de noemer ‘grandpa tattoos' zijn dat soort ouderwetse tatoeages tegenwoordig aan een heuse opmars bezig. Vooral in Londen, waar hipsters thuis zijn, merken tatoeëerders dat er steeds meer vraag is naar ietwat oubollige tattoos. "Onze klanten willen niet langer de tatoeges die hun vader heeft, maar die van hun grootvader", zegt Lal Hardy van de Londense tatoeagestudio New Wave. "Die ouderwetse look is helemaal in."

Cap Coleman tattoos a young sailor sometime in the 1940s #history pic.twitter.com/NOe4UyR5sN

— Viralnetics (@Viralnetics) January 28, 2016

Het voorbije decennium waren de meeste inktfanaten nochtans in twee grote categorieën onder te verdelen: de échte diehards, die hun lichaam beschouwen als één groot canvas, en de hipsters, die meestal kiezen voor minimalistische, niet bijster originele tatoeages. Denk aan oneindigheidstekens, driehoekjes of dromenvangers. Ondertussen is daar een derde groep bijgekomen, die dus kiest voor antieke afbeeldingen van rondborstige pinups, militaire nummers, schepen of een good old anker à la Popeye.

@Jomama109 They're Norm Collins' (Sailor Jerry's) tatto art of pinup girls. Google "sailor jerry pinup tattoos". pic.twitter.com/93Xciu8gbc

— PHEN?KIST (@phenakist) 14 januari 2016

Ze laten zich daarbij inspireren door bekende artiesten uit die periode als Cap Coleman, Paul Rogers and Sailor Jerry. Die laatste was tijdens de Tweede Wereldoorlog de eerste om tatoeages met kleur te introduceren. Kleine vogels en wulpse vrouwen waren destijds zijn handelsmerk.

, #Tattoos Sailor Themed. https://t.co/oKt614EQkf pic.twitter.com/qMvGM9DpJJ

— Tattoo-unity.eu (@Tattoo_unity_eu) 25 december 2015