Otter komt door broekje op tragische wijze aan zijn einde

Otter komt door broekje op tragische wijze aan zijn einde

Twee oppassers van de zoo van Calgary dachten dat het een goede idee zou zijn om één van hun otters een broekje aan te trekken. Waarschijnlijk leverde het een bijzonder schattig tafereel op, maar het werd het beestje jammer genoeg fataal.

Het broekje raakte immers verstrengeld in de vacht van de 12-jarige otter, waardoor die moeilijkheden kreeg met zwemmen. Een oppasser zag dat het arme dier aan het verdrinken was en sprong in het water om hem te redden. De heroïsche daad kwam echter te laat.

"Een onaanvaardbare fout", klinkt het in een statement van beheerder Colleen Baird. "Onze regels wat dierenzorg betreft zijn bij de strengste in de sector en moeten gevolgd worden. We zullen de regels verstrengen voor elke dierenverzorger om gelijkaardige voorvallen in de toekomst te vermijden", aldus Baird.

Die strenge regels zijn niet overbodig als je terugblikt op het nieuws over de Calgary zoo. Zo stierf een capibara in 2009 omdat een oppasser achteloos handelde met een hydraulische deur. Datzelfde jaar kreeg een gorilla een mes in zijn handen en een jaar eerder kwamen meer dan 40 roggen om het leven na een menselijke fout.