Oscar And the Wolf triomfeert op de MIA's

Oscar And the Wolf triomfeert op de MIA's

Coely was de publiekslieveling in de nagelnieuwe categorie ‘Urban', maar ging ook aan de haal met de MIA voor ‘Solo Vrouw'. Dat werd ondertussen hoog tijd: het Ant<HH>werpse R&B-talent werd al drie jaar op rij in deze categorie genomineerd.

Vrouwen stevig vertegenwoordigd

Coely is trouwens niet de enige vrouw die dit jaar een award mee naar huis mag nemen. Nooit eerder kleurden de MIA's zo vrouwelijk, al kan de hetze van vorig jaar over het gebrek aan vrouwelijke genomineerden daar ook voor iets tussen zitten. Vijf van de zeventien uitgereikte prijzen gingen naar vrouwelijke artiesten. Naast de twee awards voor Coely, vielen ook Melanie De Biasio en Eurosong-stem Blanche in de prijzen. Terwijl De Biasio bekroond werd tot beste ‘Auteur/Componist', kreeg Blanche de felbegeerde prijs voor ‘Hit van het jaar' en ‘Doorbraak'.

Nieuw talent

Niet alleen gevestigde waardes als Max Colombie en Melanie De Biasio werden in de bloemetjes gezet, heel wat artiesten mochten hun allereerste MIA komen ophalen. Naast Blanche en Coely werd ook Warhaus bekroond in de categorie ‘Alternative'. En na hun grote triomftocht op de vorige editie mocht Bazart dit jaar opnieuw twee awards mee naar huis nemen, deze keer in de categorieën ‘Nederlandstalig' en ‘Groep'.

Net zoals vorig jaar viel er ook nu een Sector Lifetime Achievement Award te winnen. Die ging naar de Brusselse Ancienne Belgique, een van de drukst bezochte concertzalen ter wereld. Tot slot viel ook Raymond van het Groenewoud in de prijzen. De 68-jarige kleinkunstenaar werd geloofd met een Lifetime Achievement Award.