OS 2020. Simone Biles trekt zich terug uit teamfinale

De Amerikaanse turnvedette Simone Biles (24) heeft zich dinsdag teruggetrokken uit de teamfinale op de Olympische Spelen in Tokio.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Biles maakte een ongebruikelijk foutje bij de sprong. Daarin behaalde ze ‘slechts’ 13.766 punten, haar laagste score op dit toestel ooit in haar olympische carrière.

USA Gymnastics bevestigde op Twitter dat Biles zich terugtrok «omwille van een medisch probleem». Biles komt niet meer in actie op de andere toestellen. «Op dagelijkse basis zal bekeken worden of ze medisch kan vrijgegeven worden voor de komende competities», aldus USA Gymnastics.

Dat is een stevige streep door de rekening van het Amerikaans team, de titelverdediger. Biles werd intussen vervangen door Jordan Chiles.

Zondag plaatste Biles zich met de hoogste score (57.731) voor de allroundfinale met de 24 beste turnsters. Ze verzekerde zich ook van een stek voor alle toestelfinales. Op de vorige Olympische Spelen in Rio de Janeiro was Biles goed voor vier keer goud (allround, sprong, vloer, team) en een keer brons (balk). Biles telt ook negentien wereldtitels op haar indrukwekkende erelijst.

Op Twitter spreekt iedereen vol lof over de gymnaste: