OS 2018 - Twintigste plaats in korte kür levert Loena Hendrickx ticket voor vrije kür op

OS 2018 - Twintigste plaats in korte kür levert Loena Hendrickx ticket voor vrije kür op

Kunstschaatsster Loena Hendrickx heeft zich tijdens de korte kür van woensdag op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang probleemloos voor de vrije kür geplaatst. Hendrickx kwam in de Gangneung Ice Arena als zestiende (op dertig deelneemsters) aan de beurt. Op de tonen van Madonna's Frozen schaatste ze naar 55,16 punten, een seizoensbeste prestatie en zowat 2,5 punt onder haar pr dat ze vorig jaar op het WK in Helsinki neerzette. Het leverde haar een twintigste plaats op, voldoende om naar de vrije kür van vrijdag (met de top 24) door te stoten.

De amper 15-jarige Russin Alina Zagitova (82,92 punten) ging met de zege aan de haal. Haar landgenote Evgenia Medvedeva (81,61 ptn) volgde als tweede, voor de Canadese Kaetlyn Osmond (78,87 ptn).

De 18-jarige Hendrickx hoopt op de Spelen haar resultaat van het WK van vorig jaar te herhalen. Toen werd ze in Helsinki vijftiende. Vorige maand werd ze knap vijfde op het EK. Loena's oudere broer Jorik eindigde in Pyeongchang als veertiende, twee plaatsen hoger dan in 2014 in Sotsji.

bron: Belga