OS 2018 - Smits en Swings kunnen medaillekans(je) niet verzilveren

OS 2018 - Smits en Swings kunnen medaillekans(je) niet verzilveren

Met Seppe Smits en Bart Swings speelde Team Belgium vandaag zijn eerste medailletroeven uit op de Winterspelen. Eremetaal zat er evenwel niet in, al haalde een verdienstelijke Swings wel het olympisch diploma. Seppe Smits had gisteren al ternauwernood de kwalificaties van de slopestyle overleefd en kon deze voormiddag in de finale niet boven zichzelf uitstijgen. De wereldkampioen raakte niet verder dan de tiende plaats. Achteraf klaagde Smits over de moeilijke weersomstandigheden waardoor hij zijn favoriete run niet had kunnen uitvoeren.

Enkele uren na Seppe Smits schaatste Bart Swings met de 5.000 meter zijn eerste nummer in Zuid-Korea. De Leuvenaar deed het met een zesde plaats en een persoonlijk record op een laaglandbaan meer dan behoorlijk. Het opent perspectieven voor de rest van zijn toernooi.

In het biatlon kwamen Michael Rösch en Florent Claude een eerste keer in actie. Met een 38e en 55e plaats konden de genaturaliseerde Belgen niet overtuigen, al plaatsten ze zich wel voor de individuele achtervolging van morgen.

Ook morgen staat Kim Vanreusel voor haar eerste optreden op deze Spelen. De pas 20-jarige skiester treedt in het Yongpyong Alpine Center aan op de reuzenslalom, de eerste van liefst vijf disciplines waarvoor ze is ingeschreven. Vanreusel start als 51e, ruim na 11u lokale tijd (3u in België).

bron: Belga