OS 2018 - Seppe Smits wordt tiende in slopestyle

OS 2018 - Seppe Smits wordt tiende in slopestyle

Snowboarder Seppe Smits is er zondag op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang niet in geslaagd een medaille te veroveren in de slopestylecompetitie. In de finale eindigde hij op de tiende plaats. De 26-jarige Smits, de regerende wereldkampioen in de slopestyle, kreeg voor zijn beste run - de tweede - een waardering van 69.03 punten. Dat was onvoldoende voor een olympisch diploma. De Belgische vlaggendrager liet verder runs van 31.11 en 66.18 punten optekenen.

De beste score werd neergezet door de amper 17-jarige Amerikaan Redmond Gerard met 87.16 punten, goed voor de gouden medaille. De Canadees Max Parrot (86.00 ptn) pakte het zilver. Zijn landgenoot Mark McMorris, vier jaar geleden ook al goed voor brons op de Spelen in Sotsji, vervolledigde het podium met 85.20 punten. McMorris kwam begin vorig jaar nog zwaar ten val, met onder meer een gebroken kaak, arm, bekken, gescheurde milt en klaplong als gevolg.

Zaterdag kon Smits zich pas op het nippertje plaatsen voor de medaillestrijd met twaalf (de Noor Mons Roisland zou uiteindelijk niet starten). Met een minieme marge van minder dan een punt veroverde hij het zesde en laatste ticket in zijn kwalificatiegroep. Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer konden zich niet kwalificeren voor de finale. De Buck, niet topfit na een polsbreuk, eindigde in zijn groep als twaalfde, Vandeweyer werd zeventiende.

Op de Spelen in Sotsji greep Smits net naast een finaleplaats.

bron: Belga