OS 2018 - "Niet helemaal tevreden want wilde top 30"

OS 2018 - "Niet helemaal tevreden want wilde top 30"

Sam Maes had zondag na afloop van de olympische reuzenslalom gemengde gevoelens. Hij haalde zijn doel van de top 30 net niet, maar anderzijds mocht de jonge Antwerpenaar toch terugblikken op een verdienstelijke wedstrijd. Vooral zijn tweede run in het Yongpyong Alpine Centre mocht er zijn. Maes stond na afloop van de eerste run 38e, op ruim vijf seconden van Marcel Hirscher. In de tweede run kon de 19-jarige Maes het verschil met de nieuwe olympisch kampioen beperken tot drie seconden. Hij schoof in het klassement nog zes plaatsen op naar nummer 32.

"In de eerste run heb ik te voorzichtig geskied, wat eigenlijk niet de bedoeling was. De tweede run skiede ik veel ambitieuzer. Ik ben er echt voor gegaan, vooral in het onderste stuk. Ik verlies juist drie seconden op Marcel Hirscher. Daar moet ik tevreden mee zijn", reageerde Maes. "Als ik in de eerste run dezelfde prestatie neerzet, zit ik in de top 30. Maar zo was het jammer genoeg niet. Maar het positieve uit de tweede manche neem ik mee."

Zondag startten 110 skiërs aan de reuzenslalom. Maes, met zijn negentien lentes een van de jongsten uit het pak, zit qua klassering ruim in de bovenste helft maar toch was hij niet helemaal gelukkig. "Ik start nooit met de ambitie 32e te worden. Mijn doel hier was top 30, dus echt tevreden kan ik niet zijn."

Donderdag komt Sam Maes een tweede keer in actie op de Winterspelen. Hij neemt dan, net als Kai Alaerts, deel aan de slalom. "Daar liggen mijn verwachtingen niet zo hoog", legt Maes uit. "Ik ben er nog niet zo stabiel in. Pas dit jaar heb ik een grote stap vooruit richting top gezet, maar ik moet nog bevestigen. Ik ga uiteraard alles geven, zo goed mogelijk skiën. We zullen zien."

bron: Belga