OS 2018 - Michael Rösch: "Biatlon is als een vrouw, heel onvoorspelbaar"

OS 2018 - Michael Rösch: "Biatlon is als een vrouw, heel onvoorspelbaar"

Michael Rösch werd vandaag op de Winterspelen in Pyeongchang 23e in de 12,5 km achtervolging. Hoewel hij net voor de start zijn handschoenen kwijtspeelde en met een geleend paar aan de slag moest, zette de bebaarde biatleet toch een verdienstelijke inhaalrace neer. Rösch moest na de sprintcompetitie van gisteren vanuit 38e positie aan zijn achtervolging in het andermaal ijskoude Alpensia Biathlon Center beginnen. De tot Belg genaturaliseerde Duitser presteerde vooral in het schieten, met slechts één misser, op niveau. Nochtans moest hij de race afwerken zonder zijn vertrouwde wedstrijdhandschoenen.

"Net voor de start gaf ik mijn handschoenen aan de fysio, opdat hij die warm zou maken. Maar twee minuten voor de start waren ze niet meer te vinden, zodat ik geen handschoenen meer had. Daarop heeft een Pool mij uit de nood geholpen, maar dat waren uiteraard niet mijn vertrouwde handschoenen. Daardoor was ik even van slag", legt hij uit. "Maar ik slaagde er toch snel in weer de focus te vinden en het schieten ging heel goed. Er stond veel wind, maar ik maakte slechts één foutje. Het skiën ging wat minder. Ik had van bij de start niet het beste gevoel in de benen."

Donderdag staat voor de biatleten de 20 km individueel op het programma. Na zijn hoopgevende prestatie in de achtervolging mag Rösch richting top twintig kijken. "We zien wel. Biatlon is zoals een vrouw, heel onvoorspelbaar", lacht hij. "Het is een heel andere race. Ik ga mijn uiterste best doen." Mits een goeie 20 km kan Rösch zich plaatsen voor de afsluitende massastart, met de beste dertig biatleten. "Dat zou de kroon op het werk zijn. Maar daar wil ik nog niet over spreken voor de individuele race."

bron: Belga