OS 2016 - Russisch worstelaar Viktor Lebedev mag niet kampen in Rio

OS 2016 - Russisch worstelaar Viktor Lebedev mag niet kampen in Rio

De Russische worstelaar Viktor Lebedev mag niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus). Lebedev wordt door een speciale commissie van de Internationale Worstelbond (UWW) de deelname geweigerd omdat hij in 2006 een positieve dopingtest aflegde op het wereldkampioenschap worstelen voor junioren. Er waren zeventien Russische worstelaars geselecteerd voor de Olympische Spelen, waarvan enkel Lebedev geweigerd wordt. De commissie beveelt wel aan dat alle Russische worstelaars voor de start van de Spelen nog eens op doping getest worden. De UWW volgde de richtlijnen die opgesteld werden door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De 28-jarige Lebedev was de enige worstelaar van de zeventien die in het verleden al eens positief bevonden werd op het gebruik van doping. Dat gebeurde op het WK worstelen in 2006 voor junioren.

De UWW reageert daarmee op de beslissing van het IOC dat de internationale sportfederaties zelf moesten beslissen welke Russische atleten al dan niet mogen deelnemen aan de Spelen in Rio.

Lebedev zou in Rio deelnemen aan het freestyle worstelen in de categorie onder 57 kilogram. Hij werd al twee keer wereldkampioen in het freestyle worstelen voor mannen onder de 55 kilogram (2010 en 2011).

.

bron: Belga