OS 2016 - Peter Sagan past voor wegrit en gaat voor goud in het mountainbike

OS 2016 - Peter Sagan past voor wegrit en gaat voor goud in het mountainbike

Het Slovaaks Olymisch Comité heeft laten weten dat hun goudhaantje Peter Sagan op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus) niet zal aantreden op de weg, maar wel in het mountainbike (cross country). "Sagan gaat voor een medaille", klinkt het bij het Slovaaks Olympisch Comité. In januari liet Sagan al weten dat hij niet happig was op het heuvelachtige parkoers in Rio. Daarom draait de huidige wereldkampioen op de weg (maar ook voormalig wereldkampioen mountainbike bij de junioren) dus zijn kar en neemt hij deel aan het mountainbiken in Rio.

Sagan is ook al aan zijn voorbereiding begonnen. Na de recente Ronde van Californië trainde hij al op grote hoogte in Park City (Utah). En daar wisselde hij wegtrainingen af met het mountainbikewerk. Zijn olympisch ticket sleepte Sagan uit de brand met een vierde plaats in de wereldbekermanche in Tsjechië op 30 april.

"De keuze om Peter naar de Spelen te laten gaan kwam er in onderling overleg tussen de commissies van het wegwielrennen en het mountainbiken", laat Peter Privara, de voorzitter van het Slovaaks Olympisch Comité, weten. "Iedereen dacht dat Peter als wereldkampioen aan de start zou komen in de wegrace, maar hij koos zelf voor het mountainbike. Na de Tour de France (2-24 juli) zal hij vier weken speciale mountainbiketraining inlassen. De mountainbikewedstrijd in Rio is pas op de slotdag (21 augustus). Hij gaat niet naar Rio om alleen maar deel te nemen."

John Zilova, hoofd van de Slovaakse mountainbikecommissie, bevestigt dat een goed resultaat zeker niet onmogelijk is. "We wilden met Slovakije het best mogelijke resultaat halen en ik denk dat dat met Peter mogelijk is. Hij is immers een voormalig wereldkampioen (bij de junioren) in het mountainbike."

bron: Belga