Orang-oetan geboren in Pairi Daiza

Orang-oetan geboren in Pairi Daiza

Sungai is op natuurlijke wijze verwekt en geboren, wat bijzonder goed nieuws is voor de diersoort. De orang-oetans zijn bedreigd en hun aantal neemt langzaam maar zeker af. Ze worden niet alleen bedreigd door stropers, maar ook hun natuurlijke habitat wordt vernield om er palmolieplantages van te maken. Volgens schattingen leven er in het wild nog 13.800 orang-oetans.

Liefdesbaby

In Pairi Daiza verblijven nu zes orang-oetans. Ze zijn oorspronkelijk afkomstig van het noorden van het Indonesische eiland Sumatra. Tussen de kersverse ouders Sinta en Gempa was het meteen liefde op het eerste gezicht, ondanks hun leeftijdsverschil. Ze zijn allebei in 2016 naar het dierenpark gekomen om deel te nemen aan een voortplantingsprogramma nadat ze elkaar hadden gekozen op basis van videobeelden.

Om het welzijn van Sungai en zijn moeder te garanderen, kunnen geïnteresseerden hen nog niet bezoeken. Wanneer bezoekers wel welkom zijn, zal hun habitat nog niet de hele dag door bezocht kunnen worden, maar enkel op specifieke momenten.

Meest gelezen
 1. hannethumb

  Hanne en Frits uit ‘Boer zkt Vrouw’ uit elkaar: «Dit was geen makkelijke beslissing»

 2. rene-ranisch-lSMf7GJoDz4-unsplash

  Dit zijn de meest efficiënte gezichtsuitdrukkingen om te flirten

 3. towfiqu-barbhuiya-C-zwLtPSErc-unsplash

  Hoe bescherm je je immuunsysteem in de winter? Deze drie tips helpen je op weg

 4. scott-sanker-IDaeLeKiie0-unsplash

  Zo vaak moeten mannen ejaculeren om zich gelukkig te voelen (volgens een studie)

 5. luke-stackpoole-eWqOgJ-lfiI-unsplash

  Acht bijzondere huizen waar je de hele wereld voor af wilt reizen