Opvouwbare smartphone mogelijk in 2016 op de markt

Opvouwbare smartphone mogelijk in 2016 op de markt

De tijden van de bendgate lijken voorgoed achter ons te liggen want Sammonile meldt dat Samsung in het geheim werkt aan een smartphone met een opvouwbaar scherm. Dat heeft de website, die regelmatig juiste informatie verspreidt over onaangekondigde Samsung-producten, te horen gekregen van anonieme bronnen.

De smartphone zou dubbelgeklapt kunnen worden. Dat klinkt een beetje zoals de oude flipphones maar het nieuwe toestel zou maar uit één scherm bestaan dat zelf dubbelvouwt wanneer je het toestel dichtklapt.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf beweerde in het verleden al dat het in de toekomst opvouwbare en oprolbare schermen wil maken en gebruiken, maar tot nu toe bleef het bij toekomstvisies. Het is voor het eerst dat er aanwijzingen zijn dat Samsung gestart is met de ontwikkeling van een dergelijke smartphone.

Het project heet Project Valley of Project V en bevindt zich nog in een vroeg stadium. Zo vroeg dat Samsung mogelijk nog zal afzien van het hele project. Mocht het toch doorgaan dan zou het bedrijf de opvouwbare smartphone in 2016 kunnen lanceren.