Opvallend: één op de zes vrouwen gamet liever dan seks te hebben

Opvallend: één op de zes vrouwen gamet liever dan seks te hebben

Maar liefst 16% van de vrouwen zegt er liever te gamen dan een potje te rampetampen. Mannen laten de controller eerder links liggen. Slechts 5% van hen verkiest gamen boven seks. Dat blijkt uit een onderzoek van Acties.nl bij 1.003 Nederlanders in een relatie.

11% van de ondervraagden geeft aan dat het spelen van (video)games weleens een negatieve invloed heeft gehad op hun relatie. Opvallend genoeg zijn het voornamelijk mannen (14%) die aangeven dat hun relatie weleens negatief is beïnvloed door gamen. Vrouwen scoren met ‘maar' 8% fors lager.

Liever gamen dan uitgaan

Volgens het onderzoek heeft niet alleen de relatie maar ook het sociale leven van de ondervraagden te lijden onder gamen. Zo zegt 15% dat gamen weleens voorrang krijgt op hun sociaal leven. Hier laten de mannen zich wel vaker beïnvloeden dan de vrouwen: 21% tegenover 8%. Gamen blijkt vooral een dooddoener voor het uitgaansleven van jongeren tot 30 jaar. Maar liefst een derde van hen gamet liever dan met vrienden uit te gaan.

Schoolprestaties

Ook school- en/of werkprestaties blijken bij een op de vijf (18%) van de ondervraagden weleens negatief te zijn beïnvloed door gamen. Onder jongeren tot dertig jaar bedraagt dit percentage zelfs 41%. Jonge mannen (61%) steken er met kop en schouders bovenuit, maar ook hun vrouwelijke leeftijdsgenoten scoren met 22% bovengemiddeld. Van alle ondervraagden met kinderen vindt bijna de helft (47%) dat hun thuiswonende kinderen tot zeventien jaar te veel gamen.