Optima Bank - "Termont handelde niet uit eigen belang of uit belang van Optima"

Bij zijn overzicht van contacten met de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) zegt financieel adviseur Philip De Hulsters dat die "niet stroken met de perceptie waaruit blijkt dat Termont uit eigen belang of uit belang van Optima zou gehandeld hebben". De Hulsters startte zijn getuigenis met de melding dat hij niet door Termont gevraagd werd, maar dat hij eerst de stadssecretaris sms'te met de mededeling dat "wat hij in de pers las onterecht was en dat ook wilde bevestigen aan wie dat wil".

De Hulsters werkte van 2003 tot 2009 bij OMOB Bank, later Ethias Bank, eerst als commercieel directeur en later als voorzitter van het directiecomité. Van 2010 tot juni 2014 had De Hulsters een uitvoerende functie bij Optima Financial Planners, met als opdracht een bancaire dimensie uit te bouwen. De Hulsters verklaarde dat hij tijdens die overname op geen enkel moment gesprekken had of opmerkingen hoorde van Termont. De enige keer dat De Hulsters Termont in die periode ontmoette, was in het kader van een sponsoringdossier voor een jazzfestival, zei de financieel consultant. Later hoorden de twee elkaar nog eens een financieel dossier van NT Gent.

De Hulsters sloot zijn getuigenis af met een anekdote tijdens een lunch uit 2009 bij Ethias Bank. Daar maakte De Hulsters bekend dat hij naar Optima zou vertrekken. Termont zou hem gevraagd hebben of hij dat wel zeker was en verklaarde dat De Hulsters een grotere toekomst had bij Ethias. "Ik zou er twee keer over nadenken", zou Termont gezegd hebben.

bron: Belga