Optima Bank - Geen gunsten verleend aan Piqueur en Optima

Optima Bank - Geen gunsten verleend aan Piqueur en Optima

Dat het Gentse schepencollege at op het kantoor van Optima Bank en dat burgemeester Termont met ex-topman Jeroen Piqueur meevloog naar Cannes, betekent niet dat er gunsten verleend zijn aan Piqueur of aan Optima. Dat stelde Termont voor de Gentse Optimacommissie in een antwoord op vragen van oppositieleden. "Het zal moeten blijken of Piqueur iets verkeerds gedaan heeft", besloot Termont.

Siegfried Bracke (N-VA) vroeg bevestiging van de verklaring van Jeroen Piqueur dat het voltallige Gentse schepencollege eens in de kantoren van Optima Bank ging eten. "Ja, we zijn uitgenodigd geweest en we hebben een maaltijd genuttigd. Het is niet uitzonderlijk dat we een maaltijd eten bij bedrijven", zei Termont.

Bracke wou ook meer informatie over de "mondaine feestjes" in Cannes en de boot van Piqueur. "Op (de vastgoedbeurs, nvdr.) MIPIM worden enorm veel cocktails en besprekingen georganiseerd", reageerde Termont. "Wij hebben daar als stad enorm veel succes mee gehad. Nu is er een volledige Belgische stand waar wij onze recepties houden. U kan dat een mondain feestje noemen, maar ik weet enkel dat daar veel gewerkt wordt en veel contacten gelegd worden. Ik heb daar bijna om het half uur een afspraak. (..) Ik ben op de boot van Piqueur uitgenodigd, maar ik ben er nooit op kunnen ingaan omdat mijn agenda zo druk was."

"De tijden zijn veranderd", stelde de burgemeester. "Met wat ik nu weet zou ik in 2006 aan de fractieleiders op voorhand gevraagd hebben of het oké was dat ik met Piqueur meevloog naar Cannes. (..) Dat is volgens mij de fout dat ik die facturen niet had laten controleren. Maar het is niet omdat er geen facturen gekomen zijn, dat er andere gunsten verleend zijn aan meneer Piqueur en aan de groep. Piqueur was geen goede vriend, wel een goede kennis, waar ik ook veel ruzie mee heb gemaakt."

bron: Belga