Opstand tegen verdrievoudiging prijzen kantine Europees Parlement #saladrevolution

Opstand tegen verdrievoudiging prijzen kantine Europees Parlement  #saladrevolution

De leden van het Europees Parlement komen in opstand tegen de hoge prijzen van het eten in de kantine.

Met de hashtag #saladrevolution laten ze blijken dat ze de prijsverhoging van de slaatjes en andere gerechten niet kunnen appreciëren. Sinds kort moeten de parlementsleden in Brussel en Straatsburg per gewicht betalen voor hun eten en niet meer per grootte. Een kettingmail waarin opgeroepen werd tot een "revolutie" bereikte al 6.000 medewerkers. De kettingmail gaat als volgt: "Beste collega's, blijkbaar kost een slaatje nu bijna drie keer meer dan voor het Paasverlof. Vroeger kostte het €2,10 en nu is dat al meer dan €6. Ik vind het vreemd dat dit een deel uitmaakt van het plan om voedselverspilling tegen te gaan."

De parlementsleden kregen al direct een antwoord: "Door het voedsel per gewicht te verkopen zouden we de voedselverspilling met 20% moeten kunnen reduceren tegen het eind van het kalenderjaar."

Sommige politieke partijen hebben hun eigen visie op de revolutie. Volgens de UK Independent Party zou de prijsstijging de schuld zijn van de Europese Unie. De parlementsleden van de Groene fractie zouden de maatregelen nog strenger maken. "Ik zou de prijs van het eten verhogen voor de parlementsleden die niet met de fiets komen, niet sorteren of plastieken zakken gebruiken om te gaan winkelen."

Bekijk de resultaten van de hashtag hier op Twitter.