Opsporingsfoto leidt tot hilariteit bij Britten

Opsporingsfoto leidt tot hilariteit bij Britten

De 21-jarige Jermaine Taylor is op korte tijd uitgegroeid tot een internetsensatie in Groot-Brittannië. Het is niet Taylor zelf die hiervoor gezorgd heeft, maar wel de politie van Wales. De foto van Taylor die het korps online plaatste, werd in een mum van tijd meer dan 10.000 keer gedeeld. Vooral over het kapsel van de crimineel maakten de Britten zonder schroom allerlei grapjes in de commentaren.

Teruglopende haarlijn kop van jut

De 21-jarige Brit kwam in december vorig jaar vrij onder voorwaarden. Die heeft hij nu geschonden waardoor de politie genoodzaakt was een opsporingsbericht te plaatsen op hun Facebookpagina. De meer dan 88.000 reacties van het publiek hadden de agenten allerminst verwacht. "Het lijkt erop dat zijn haarlijn ook op de vlucht is", grapt iemand. Een andere Facebookgebruiker maakt dan weer het woordgrapje dat de politie de omgeving momenteel "uitkamt".

https://www.facebook.com/gwentpolice/posts/10157598216700452:0

Politie lacht niet mee

Het Welshe korps is geenszins opgezet met de mopjes en heeft al verschillende gebruikers op de vingers getikt. "Denk eraan dat het lastigvallen, bedreigen en uitschelden van mensen op sociale media tegen de wet kan zijn", waarschuwt het Welshe politiebureau. "Wie beledigende, onfatsoenlijke of bedreigende commentaren uit, kan zelf het onderwerp worden van een politieonderzoek."