Oproep aan iedereen om mee te zoeken naar het verdwenen vliegtuig

Oproep aan iedereen om mee te zoeken naar het verdwenen vliegtuig

DigitalGlobe, een Amerikaans satellietbedrijf draagt nu ook zijn steentje bij om te zoeken naar restanten van de Boeing 777 van Malaysia Airlines die zaterdag mysterieus verdween.

DigitalGlobe is een bedrijf dat satellietbeelden maakt van de wereld. Gisteren stuurden ze een persbericht de wereld in, waarmee ze vrijwilligers oproepen om door de satellietbeelden van de Golf van Thailand te zoeken naar de verdwenen vlucht MA370. Vrijwilligers gebruiken daarvoor Tomnod, een platform van DigitalGlobe dat speciaal is opgericht om problemen op te lossen met satellietbeelden.

Vijf satellieten van het bedrijf zijn nu gefixeerd op de Golf van Thailand. Samen maakten ze al beelden van  3.200 vierkante kilometer water, die vrijwilligers direct kunnen onderzoeken.

Eerder konden mensen de beelden van Tomnod na de tyfoon Haiyan in de Fillipijnen . Toen werden meer dan 60.000 objecten opgemerkt.

Vlucht MA370 verdween zaterdag tussen Kuala Lumpur en Peking zonder enig signaal van de radar. Sindsdien is er niets meer van het vliegtuig gezien. Speurders sluiten momenteel geen enkele mogelijkheid uit. Als het vliegtuig gecrasht is, dan crashte het waarschijnlijk in de Golf van Thailand.