Oppositie vindt dat begroting van stad Brussel ambitie mist

De begroting 2017 die het college van de stad Brussel maandag voorstelde op de Brusselse gemeenteraad toont een gebrek aan ambitie. Dat was de algemene teneur bij de oppositiepartijen. Vooral het gebrek aan investeringen in de economische heropleving en de politiezone leverde kritiek op. Lichtpunt van de begroting is de grondige investering in het creëren van nieuwe plaatsen in crèches en scholen. De begroting is in evenwicht en daar zijn alle partijen tevreden mee, alsook het feit dat de stad Brussel in het aankomende jaar opnieuw blijft investeren in het capaciteitsgebrek in de Brusselse crèches en scholen. In 2017 komen daar respectievelijk 32 en 408 nieuwe plaatsen bij.

Toch vindt de oppositie het allemaal wat braafjes. "We zijn erg teleurgesteld over het ontbreken van een verhoging van de dotatie aan de politie en het eveneens ontbreken van elke nieuwe politiek wat betreft tewerkstelling en de steun aan handelaars na het moeilijke jaar", zegt gemeenteraadslid Joëlle Milquet (cdH). Een mening die andere oppositieleden als Bart Dhondt (Groen), Fabian Maingain (DéFi) en Johan Van den Driessche (NV-A) deelden.

De investeringen en de vele vertragingen inzake de dossiers NEO en de voetgangerszone blijven een doorn in het oog van de oppositie. Ook op de toename van de kosten met 3 à 4 miljoen euro per jaar na de verhuis naar Brucity, het nieuwe administratieve centrum in Parking 58, in 2021 moet nu al geanticipeerd worden volgens de oppositie.

bron: Belga