Opnieuw twee sporen vrij op Brusselse noord-zuidas

Opnieuw twee sporen vrij op Brusselse noord-zuidas

Tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid kunnen vandaag sinds 10.50 uur opnieuw treinen rijden op twee sporen. Dat meldt Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Het treinverkeer was sinds 09.45 uur onderbroken tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid door rookontwikkeling in een tunnelkoker ter hoogte van het station Brussel-Congres. De rookontwikkeling ontstond in een van de drie kokers met twee sporen. In een tweede koker zijn dit weekend werkzaamheden aan de gang in het kader van de modernisering van de noord-zuidverbinding. Die werken werden stilgelegd, en ook in de derde tunnelkoker was het treinverkeer onderbroken. De brandweer kwam ter plaatse en het rook- en ventilatiesysteem dat vorig jaar werd geïnstalleerd trad in werking, zei Petit.

"Om 10.50 uur kregen we toelating van de brandweer om het treinverkeer in één koker te hernemen. Het treinverkeer is dus ongeveer een uur onderbroken geweest", aldus Petit.

Het treinverkeer kan dus hernemen op de noord-zuidas, en er worden ook nog treinen omgeleid via het westelijk ringspoor. Petit verwacht zware hinder voor het treinverkeer, aangezien het om een zeer drukke verbinding gaat.

De oorzaak van de rookontwikkeling is nog niet bekend.

bron: Belga