Opnieuw stapt Jong N-VA'er op na rel rond racisme

Opnieuw stapt Jong N-VA'er op na rel rond racisme

Een jongeman uit Beveren heeft ontslag genomen als secretaris bij Jong N-VA Zwijndrecht en Burcht. Maandag kwamen aanstootgevende reacties van hem op sociale media naar boven. Dat schrijven de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

"Het is totaal niet mijn bedoeling geweest om onrespectvol om te gaan met een bepaalde groep mensen. De reactie op die pagina was om te lachen, maar ik zie mijn eigen fout nu wel in. Moest ik hiermee mensen gekwetst hebben, mijn excuses daarvoor." Met die woorden reageerde Yannick Dhondt (23) gisteren op Facebook na zijn ontslag als lid en secretaris bij Jong N-VA in Zwijndrecht.

Daarmee verwees de man naar zijn bericht op de satirische Facebook­pagina 'Vlaams Belang Mexico'. In die groep werd "Ik haat knikkers" gepost. Dhondt reageerde daarop met "Nate ­Higgers", volgens hem dus een grap. Ongeveer een jaar geleden plaatste het ex-lid van Jong N-VA ook nog "Hitler did nothing wrong" als reactie op een Facebookpost van Comac, de jongerenbeweging van PVDA.

Dhondt was tot voor kort lid van de extreemrechtse organisatie Schild & Vrienden, maar wil zich daarvan distantiëren na de ophefmakende Pano-reportage over de vereniging.

bron: Belga