Opnieuw real time info treinverkeer op app en website

Er is opnieuw real time informatie beschikbaar over het treinverkeer op de website van de NMBS en de mobiele applicatie. Dat is echter nog niet het geval met de informatieborden in sommige stations, zoals Antwerpen-Centraal en Kortrijk.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Gisterenavond was door een technische storing 17 uur geen real time informatie over het treinverkeer beschikbaar op de website van de NMBS, op de app of op de schermen in de stations. Het probleem was vanmorgen online weggewerkt, al ondervinden de borden in bepaalde stations nog problemen.

Spoormaatschappij NMBS raadt treinreizigers aan te luisteren naar de aankondigingen. "De informatie op de schermen in een aantal stations is niet volledig betrouwbaar", merkt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman op. Het gaat dan om stations zoals Antwerpen-Centraal en Kortrijk. "We geven reizigers het advies te luisteren naar de aankondigingen in het station."

"Onze mensen doen er alles aan om de laatste technische problemen op te lossen", zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. Wanneer dat het geval zou zijn, is nog niet geweten. De oorzaak van de storing lag bij een probleem in een datacentrum, waardoor de informatie niet volledig van de servers naar de applicaties kon doorstromen.