Opnieuw heibel bij Britse royals: "Oudste kleinzoon Queen Elizabeth kondigt scheiding aan"

Nog meer drama in het Britse koningshuis. Peter Phillips, de oudste kleinzoon van koningin Elizabeth, en zijn Canadese vrouw Autumn zouden hun huwelijk van twaalf jaar willen beëindigen. Koningin Elizabeth zou niet blij zijn met dit besluit.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Bronnen stellen dat Autumn de beslissing heeft genomen om de scheiding in gang te zetten. De Megxit van prins Harry en zijn vrouw Meghan zou haar keuze in een stroomversnelling hebben gebracht. Volgens The Sun wil Autumn namelijk terugkeren naar haar geboorteland Canada.

Het stel in betere tijden.

Bedroefde koningin

The Sun meldt ook dat de Queen ‘bedroefd' is dat de zoon van prinses Anne en Autumn uit elkaar gaan. Het stel was het laatste decennium een stabiele factor binnen de koninklijke familie. Een vriend van Peter Phillips vertelt: "Peter is er helemaal kapot van en hij zag het gewoon niet aankomen. Hij dacht dat hij gelukkig getrouwd was en de perfecte familie had met twee geweldige dochters. Maar nu is hij helemaal in shock."

De Britse koninklijke familie bij het huwelijk van Peter en Autumn in 2008.

Gedeelde voogdij?

Het koppel heeft twee dochters samen, Savannah (9) en Isla (7).  Vrienden van het koppel vragen zich ondertussen af of een gedeelde voogdij wel haalbaar is. Er wordt immers gevreesd dat Autumn Phillips achter de schermen van plan zou zijn om terug naar Canada te verhuizen.