Opnieuw één spoor vrij tussen Hasselt en Tongeren

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het treinverkeer tussen Hasselt en Tongeren kan dinsdagochtend vroeg opnieuw over één spoor rijden. Het treinverkeer was maandag verstoord nadat de bovenleiding aan een overweg was beschadigd. De treindienst is wel nog licht aangepast en bepaalde treinen op het traject zijn afgeschaft, meldt Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel. De bovenleiding raakte beschadigd aan de overweg Droogbroekstraat in Hoeselt door een vrachtwagen. Die was vermoedelijk te hoog geladen. Het treinverkeer was tussen Hasselt en Tongeren maandag de hele dag onderbroken. De technische ploegen van Infrabel hebben de hele nacht verder gewerkt en sinds 3.30 uur is de bovenleiding van één spoor al hersteld.

Toch kan nog niet al het treinverkeer door op het traject en zijn bepaalde treinen afgeschaft. Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op de website van de NMBS.

"Onze ploegen werken verder aan de herstelling van de bovenleiding van het tweede spoor. Die herstelling zal in de loop van deze voormiddag afgerond zijn", aldus Petit.

De woordvoerder roept vrachtwagenchauffeurs nog op om extra voorzichtig te zijn aan overwegen en de hoogte van hun lading telkens te controleren.

bron: Belga