Opnieuw brug ingestort in Italië, maar lockdown voorkomt zware tol

In het Italiaanse dorpje Aulla is woensdagochtend een brug ingestort. Daarbij raakte één persoon gewond. Door de coronamaatregelen waren er gelukkig weinig mensen op de baan en kon erger vermeden worden.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

De brug, die deel uitmaakte van een provinciale weg in het Noord-Italiaanse dorpje Aulla, stortte rond 10.25 uur in. Op dat moment bevonden zich twee personen op de brug. Een persoon bleef ongedeerd, een andere – een vrachtwagenchauffeur – raakte gewond nadat zijn voertuig door brokstukken geraakt werd.

Bedenkelijke staat

Heel wat mensen riepen sinds vorig jaar op om de brug te sluiten door de bedenkelijke staat waarin ze verkeerde. Door slecht weer waren er immers talloze scheuren vastgesteld. Ook na reparatie van de brug hield de kritiek aan. Het stadsbestuur gaf daar, na inspectie van experts, niet aan toe en liet het verkeer over de brug rijden.

Morandi-brug

Toch werd dankzij de quarantainemaatregelen door het coronavirus, waardoor veel minder mensen de baan op gaan, een zware tol vermeden. Dat was anders bij de instorting van de Morandi-brug in Genua in augustus 2018. Toen kwamen 43 mensen om het leven.

+++Aulla (Massa Carrara), crolla #ponte sul fiume #Magra. Le immagini della #Poliziastradale sul posto per viabilità. Attualmente chiusa la SS62 pic.twitter.com/2drSJVxmW4

— Polizia di Stato (@poliziadistato) April 8, 2020

#8aprile 10.25 #Aulla (MS), crollo ponte sulla SP70 che collega la SP62, in località Albiano. Stanno operando i #vigilidelfuoco anche con squadre #usar ed elicottero per verificare la presenza di auto coinvolte pic.twitter.com/0VvXh9mInV

— Vigili del Fuoco (@emergenzavvf) April 8, 2020