Opmerkelijke beelden uit de VS: "Hoe kun je iedereen binnenhouden?"

Het was warm dit weekend in de Verenigde Staten. En dus zochten mensen massaal verkoeling op het strand. In heel wat staten liepen een aantal stranden aardig vol. En daar was het druk, erg druk.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

"Het is een prachtige dag", zo laat reporter Frank Feerini weten aan KNBC. "Hoe kun je iedereen binnenhouden?", zei hij vanop Huntington Beach in Californië. Het was zaterdag zo'n 34 graden. "Ik denk dat mensen erop uit wilden. Ik denk dat ze opgesloten zitten, ik denk dat ze gek worden."

Volgens de autoriteiten in Ventura en Orange Counties gedroegen de strandgangers zich voorbeeldig. "Mensen werken erg goed mee en houden de regels wat betreft de afstand goed aan."

Eén miljoen besmettingen

Zondag was het wat koeler, maar ook dat weerhield mensen er niet van om richting het water te trekken. "Het is zwaar", zo laat Nick Rosenfeld weten aan de zender. "We moeten weer aan het werk. Maar ik ben een werkloze personal trainer en dit is de eerste keer ik dat m'n huis heb verlaten in lange tijd."

In Amerika is bij bijna een miljoen mensen het coronavirus vastgesteld. Vooral in New York heeft het virus hard toegeslagen, daar overleden al 17.000 mensen.