Oplichter weet niet dat hij een politieagent aan de lijn heeft

Oplichter weet niet dat hij een politieagent aan de lijn heeft

Kyle Roder, een politieagent uit het Amerikaanse Eau Claire, had een vreemd voicemailbericht ontvangen. Blijkbaar had hij nog een achterstallige schuld bij de belastingdienst. Als hij die niet onmiddellijk betaalde, zou hij in de boeien geslagen worden.

De Amerikaan had natuurlijk meteen door dat iemand hem aan het lijntje hield. De belastingdienst communiceert in de Verenigde Staten normaal enkel via mail en zeker niet via de telefoon. Daarom besloot hij het nummer terug te bellen. Dit keer was het zijn beurt om de oplichter beet te nemen.

https://www.facebook.com/EauClairePD/videos/1899188893699758/

Roder legde 'James Maxwell', wiens naam later verandert naar 'James Johnson', het vuur aan de schenen. Met een hele reeks vragen maakte de ondervragingsexpert het nog duidelijker dat de man aan de andere kant van de lijn een oplichter is. Er kon zelfs nog een grapje van af. Toen de bedrieger zei dat de agent gearresteerd zou worden, kwam een collega langs met een paar handboeien.

Het Amerikaanse publiek lijkt de entertainende informatie wel te kunnen smaken. Het filmpje is intussen bijna vier miljoen keer bekeken en meer dan 111.000 keer gedeeld.