Opklaringen en wolken wisselen elkaar volgende dagen af

Opklaringen en wolken wisselen elkaar volgende dagen af

Soms brede opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar deze namiddag af. In het noorden en noordwesten van het land krijgen we mooie zonnige periodes. Het blijft meestal droog, maar plaatselijk zijn enkele druppeltjes niet uitgesloten. In de Hoge Venen wordt het tot 14 graden, in het centrum 18 of 19 graden en plaatselijk tot 20 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI. Deze avond en nacht, na een eventueel lokaal buitje, verwachten we brede opklaringen met af en toe enkele wolkenvelden en hoge wolkensluiers. Op het einde van de nacht is er zeer plaatselijk kans op vorming van nevel of mist. De minima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden in het centrum van het land.

De dag start morgen met veel zon, en plaatselijk wat nevel of mist. Tegen de middag ontwikkelen er zich stapelwolken maar de opklaringen blijven breed. Vooral in het westen kunnen deze wolkenvelden voor een lokale bui zorgen. In het oosten van het land blijft het waarschijnlijk droog tot het einde van de dag. De maxima, hoger dan de vorige dagen, schommelen tussen 16 graden in de Hoge Venen en plaatselijk 22 graden in Vlaanderen.

Morgenavond en -nacht wordt het overal gedeeltelijk bewolkt. In het westen en het centrum van het land is er nog kans op enkele buien. De minima liggen tussen 8 graden op de Ardense hoogten en 12 graden in Vlaanderen.

Zonnige perioden wisselen elkaar vrijdag af met wolkenvelden. De maxima liggen tussen 15 graden aan zee en 21 graden in de Kempen.

Ook zaterdag krijgen we een wisselend weerbeeld: zwaarbewolkte perioden en soms brede opklaringen. Vooral in het westen van het land is er kans op wat regen of enkele buien. De maxima liggen rond 19 graden in het centrum.

Zondag verwachten we eerst brede opklaringen maar in de namiddag komen er meer wolkenvelden, maar lokaal blijven er nog opklaringen. In het oosten is er kans op enkele buitjes. Elders blijft het droog. De maxima schommelen rond 20 graden in het centrum.

Begin volgende week komen er tijdelijk opklaringen in het oosten en zuidoosten van het land. Nadien trekt een (zwakke) regenzone snel over ons land vanaf het westen. Later wordt het droger met kans op opklaringen vanaf de kust.

bron: Belga