Ophef over vrouw die van trein wordt gegooid omdat ze geen mondmasker draagt (video)

Ophef over vrouw die van trein wordt gegooid omdat ze geen mondmasker draagt (video)

De bewuste vrouw filmde het moment waarop de treinconducteur haar aansprak. De man had haar al drie keer gevraagd om een mondmasker op te zetten, maar de vrouw weigerde dat omdat ze wilde drinken. “Ik kan toch niet én drinken én een mondmasker ophebben?”, trekt ze van leer.

Nadien haalt ze ook aan dat het dragen van een mondmasker niet hoefde omdat er niemand anders in de treinwagon zat. “U verzint allemaal smoesjes om geen mondmasker te moeten dragen terwijl andere mensen zich netjes aan de regels houden”, reageert de conducteur daarop.

Politie erbij halen

Op een bepaald moment mengt een medepassagier zich in de discussie. “Je laat iedereen stikken die op tijd op zijn werk wil komen”, sneert hij.

Uiteindelijk vraagt de conducteur haar om de trein te verlaten en dreigt hij ermee de politie te bellen. “Het is echt niet te geloven waar Nederland naartoe gaat. Er zat hier helemaal niemand. En ik mag drinken”, zijn haar laatste woorden vooraleer ze de trein afstapt.

Regels opvolgen

Het filmpje werd hevig besproken op Twitter. Heel wat mensen vinden dat de vrouw zich maar aan de regels had moeten houden. “Hulde voor deze conducteur en de medereiziger die te hulp schiet. Of je het er nu mee eens bent of niet: als klant hou je je gewoon aan de regels van je vervoerder. Punt”, en “Hou je gewoon aan de regels. Zet dat mondkapje net als iedereen op voordat je de trein instapt. Ik reis elke dag met de trein en zit vaak alleen in de wagon maar toch doe ik het kapje op. Niet voor applaus, maar anders kun je gewoon niet met het openbaar vervoer reizen”, klinkt het onder meer.

Overdreven

Anderen vonden dan weer dat de conducteur te streng handelde. “Ik zit hier met kromme tenen naar te kijken. Als ik zo door NS behandeld zou worden, ging ik nooit meer met de trein”, en “Ik begrijp werkelijk niet dat mensen zo meegaan in deze onzin. Een reiziger de trein uitzetten omdat die een masker ophad of opheeft. Hoe dom kan een mens zijn”, lezen we.