Ophef over dj die alcohol spuwt op publiek in nachtclub (video)

Ophef over dj die alcohol spuwt op publiek in nachtclub (video)

De beelden werden vermoedelijk gemaakt op 7 juli, maar zijn nu viraal gegaan. Het opvallende tafereel speelde zich af in de Kokun Ocean Club in de Spaanse badplaats Torremolinos (Costa del Sol). Een dj, Fali Sotomayor, spuwde toen in een volgepakte club Jägermeister op de feestgangers. Daarna deelde hij de fles uit en werd ze vrolijk doorgegeven. Slechts een van de vele feestgangers droeg overigens een mondmasker en zelfs niet op de correcte manier, want haar mond en neus werden niet bedekt.

Excuses

De nachtclub probeerde zich te distantiëren van de choquerende beelden. De dj excuseerde zich in naam van de organisatoren. “We nemen de volledige verantwoordelijkheid voor dit incident en zijn beschaamd over wat er gebeurde. Kokun Ocean Club is op geen enkele manier verantwoordelijk voor onze acties. Zij respecteerden de afstandsregels volledig. We voelen ons schuldig tegenover alle collega's, artiesten, en iedereen die geschrokken is van wat ze gezien hebben”, vertelde hij in een statement.

Aanval op volksgezondheid

Hotelvereniging MAHOS in Malaga reageerde verbolgen. “Dit was compleet nalatig gedrag in het heetst van een pandemie. Zo'n aanval op de volksgezondheid zullen we nooit verdedigen”, klinkt het.

Heel wat nachtclubs in Spanje worden gelinkt aan een stijgend aantal besmettingen met het coronavirus. Daarom werden verschillende clubs in het land al gesloten of verplicht om vroeger te sluiten en minder mensen toe te laten.