Opgeviste Bemelmans bereikt voor het eerst tweede ronde Roland Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ruben Bemelmans (ATP 110) heeft zich vandaag voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De 30-jarige Bemelmans, last minute opgevist als lucky loser, haalde het in de openingsronde in drie sets van de vijf jaar jongere Yuki Bhambri (ATP 93) uit India: 6-4, 6-4 en 6-1 na 2 uur en 10 minuten. De Indiër werkte pas zijn eerste gravelwedstrijd van het seizoen af. In 2015 speelde Bemelmans al eens tegen Bhambri. Toen haalde die het voor eigen publiek op hardcourt in New Delhi.

In de tweede ronde ontmoet Bemelmans de winnaar van het duel tussen de Amerikaan Jack Sock (ATP 14) en de Est Jurgen Zopp (ATP 136).

De Limburger stond al één keer eerder op de hoofdtabel van het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. In 2015 werd hij meteen uitgeschakeld door de Duitser Benjamin Becker.

Zondag plaatste David Goffin (ATP 9), de tweede Belgische man op de hoofdtabel, zich eveneens voor de tweede ronde. De Luikenaar versloeg de Nederlander Robin Haase (ATP 44) met 4-6, 4-6, 6-4, 6-1 en 6-0. De volgende tegenstander van Goffin is de Fransman Corentin Moutet (ATP 141).

bron: Belga