Opgespoten biceps, blote tieten en snedige oneliners: dit was de eerste aflevering van Temptation Island

Opgespoten biceps, blote tieten en snedige oneliners: dit was de eerste aflevering van Temptation Island

Plaats van de afspraak is het oude Hotel de Post, dat Vijf speciaal voor deze gelegenheid heeft omgetoverd tot cinemazaal. Palmbomen wapperen ons verleidelijk tegenmoet, fotografen verdelen hun aandacht tussen oud-deelnemers, bv's en de aanwezige pers.

"Ik ben een fan van het eerste uur", bekent Astrid Coppens wanneer we kort polsen over haar band met het programma. "Temptation Island betekent voor mij gezellige quality time met de vriendinnen. Het is een beetje ons wekelijks guitly pleasure".

Ook Studio 100 baas Gert Verhulst kijkt uit naar de première. "Ik ben grote fan", bekent hij. "Het vorige seizoen was wat mij betreft al een schot in de roos, en dit seizoen wordt naar het schijnt nog beter." "Ik heb me laten vertellen dat de deelnemers elkaar al besprongen in het vliegtuig, voor ze goed en wel geland waren", weet James Cooke ons vol overtuiging te vertellen.

"Sit back, relax and let the temptation begin", onderbreekt de bevallige presentatrice Annelien Coorevits ons gesprek. De eerste aflevering gaat eindelijk beginnen. Maar voor ze ons aan de charmes van de hitsige vrijgezellen overlevert, belooft ze ons dat er een bewogen – pun intended – seizoen staat aan te komen. Kwestie van de spanning nog wat de hoogte in te jagen.

Verrassing op dag 1

Het opzet van het programma bleef grotendeels ongewijzigd. Vier koppels leven elf dagen lang gescheiden van elkaar op een exotisch eiland. Liters drank en een legertje schaarsgeklede, aanhankelijke dames doen dienst als afleiding. Het doel? Aan de partner bewijzen dat de liefde groter is dan na enkele glazen alcohol.

De vier deelnemende koppels zijn alvast uitstekend gecast. In drie van de vier gevallen hield de man het niet op kijken, maar op ‘kijken, kijken', met alle gevolgen van dien. Hun deelname aan Temptation Island is dan ook de ultieme kans om 't een en 't ander recht te zetten.

Nog voor ze goed en wel aangekomen zijn op het eiland, krijgen de koppels al een eerste, onprettige verrassing voorgeschoteld. De romantische nacht die ze gepland hadden, wordt vervangen door een onverwacht snel afscheid. Het programma is amper tien minuten bezig, maar daar zijn de eerste traantjes al.

400cc aan humor

Maar niet getreurd, nog voor de vrouwen goed en wel koers gezet hebben richting hun eigen eiland, verschijnen de vrijgezellen al ten tonelen. Meteen wordt het duidelijk wat voor vlees we in de kuip hebben. "Ros bloed poept goed", zo introduceert de roodharige Manon zichzelf op niet mis te verstane wijze. "Ik ben Bo, maar voor de vrouwen ben ik absoluut geen cadeau", pocht Bo meteen daarna. Ook Pommeline moet niet onderdoen: "Ik ben Pommeline, maar ik ben nog van véél meer voorzien". Met een schalkse knipoog maakt ze duidelijk dat ze daarmee doelt op haar 400cc… Aan humor, uiteraard.

Het toeval wil dat het vrouwelijke front dit hele tafereel nog net kan waarnemen vanop hun eigen boot. De wulpse blikken van hun vriendjes maken meteen duidelijk dat ze alle vier in hetzelfde schuitje zitten. Bij hen gaat het er dan ook iets rustiger aan toe. De mannelijke vrijgezellen – stuk voor stuk voorzien van een bovengemiddelde borstomtrek – hebben goed opgelet bij het vorige seizoen. In plaats van zich onhandig op te dringen, opteren ze voor een subtiele aanpak. Een onschuldig praatje, een complimentje her en der. Terwijl Ken diepe indruk maakt op Lize met zijn stem en zijn gitaar, begaat Kevin de eerste flater door ongevraagd zijn toverfluit boven te halen. Algemene verontwaardiging volgt. "Dit had ik niet verwacht. Of toch niet op de eerste dag", aldus Jolien.

Nu al succes

Die aanpak mist echter zijn effect niet, de vrouwen trappen er met open ogen in. "Het is helemaal niet jullie bedoeling om ons in bed te krijgen", laat Jolien zich verderop in de aflevering ontvallen. Na amper één aflevering hebben de mannelijke verleiders exact bereikt wat ze willen.

Aan de andere kant van het eiland oogsten ook de vrouwen de eerste successen. Vooral de wulpse Parastoo en de directe Danyla weten al meteen de aandacht te trekken. We krijgen zelfs al een eerste paar blote tieten te zien. "Deze vrouwen zijn echt heel gevaarlijk", stelt Jefferson vast op het einde van de eerste aflevering. "Hoe lang ga ik dit volhouden?", vraagt hij zich wanhopig af. Zelfs schat hij z'n kansen op zo'n 70 procent. Maar wij, als kijker, hebben natuurlijk al lang in de gaten dat hij een vogel voor de kat is.

Mare Hotterbeekx